Kā novērst Safari skaidru vēsturi un vietņu datus, kas ir izzuduši iPhone / iPad

Ja ir viena lieta, kas man patīk par Safari, tas ir tas, ka es varu notīrīt savu pārlūkošanas vēsture un vietņu sīkfaili rekordīsā laikā. iOS ir funkcionalitāte, kas ir nemanāmi integrēta iestatījumu lietotnē, kas novērš vajadzību ķerties pie apgrūtinošām izvēlnēm, un kas ne.




Tomēr & hellip; tur ir neliela problēma. Parasti jūs vienkārši pieskarieties opcijai Notīrīt vēsturi un vietņu datus un to darāt. Bet ko darīt, ja visa opcija ir pelēkā krāsā? Nav ideāli, ja nevēlaties, lai kāds cits zinātu, ko jūs esat izdarījis, vai ne?




Lai varētu uztraukties, jūsu iPhone vai iPad nav nekā slikta. Tas notiek tāpēc, ka Safari ir noteikts iOS ierobežojums, kas bloķē pieaugušajiem paredzētu saturu un noteiktas īpašas vietnes. Iespējams, ka jūs to iestatījāt un vēlāk aizmirsāt par visu lietu.



Neatkarīgi no tā, jūs varat atkārtoti iespējot opciju Notīrīt vēsturi un vietnes datus, atceļot minēto ierobežojumu, taču vispirms tam ir jāievada jūsu ierobežojumu piekļuves kods.

Piezīme: Ja kāds cits jums iedeva savu iPhone vai iPad, visticamāk, ir spēkā ierobežojums, kas liedz jums piekļūt noteiktām vietnēm vai notīrīt pārlūkošanas vēsturi. Tāpēc jums patiešām nevajadzētu meklēt dzēst to, ko jūs jau esat izdarījis.
Arī vietnē Guiding Tech
#safari
Noklikšķiniet šeit, lai skatītu mūsu safari rakstu lapu



Ierobežojuma atcelšana

Tā kā problēma ir saistīta ar iOS vietnes ierobežojumu, jums ir nepieciešams uz laiku to atcelt, lai varētu sākt izmantot opciju Notīrīt vēsturi un vietnes datus. Tātad, redzēsim, kā jūs varat to izdarīt.

1. darbība: Iestatījumu ekrānā piesitiet Vispārīgi un pēc tam pieskarieties Ierobežojumi.




2. darbība: Lai turpinātu, jums jāievieto ierobežojumu piekļuves kods, kas ir NAV parastais piekļuves kods, kuru izmantojat ierīces atbloķēšanai.




Piezīme: Ja nevarat atcerēties ierobežojumu piekļuves kodu, atturieties no atkārtotas atkārtotas atkārtošanas, jo tas var izraisīt jūsu ierīces bloķēšanu.

3. darbība: Ritiniet uz leju ekrānā Iestatījumi un pēc tam sadaļā Atļautais saturs pieskarieties Vietnes.




4. darbība: Nākamajā ekrānā jāatrod iespējotās opcijas Ierobežot saturu pieaugušajiem vai Tikai specifiskas vietnes.

Lai atceltu ierobežojumu, jums jāatspējo opcija Visas vietnes.




5. darbība: Kad esat pabeidzis, izejiet no paneļa Ierobežojumi un pēc tam iestatījumos pieskarieties Safari. Tagad jums vajadzētu atrast opciju Notīrīt vēsturi un vietnes datus.




Pēc vēstures un vietnes datu dzēšanas vienkārši dodieties atpakaļ uz Ierobežojumu paneli, lai, ja vēlaties, atkārtoti uzliktu vietnes ierobežojumus.

Arī vietnē Guiding Tech



Kā ierobežot / ar paroli aizsargātu pirkumus lietotnēs operētājsistēmās Android, iOS un Windows Phones
Lasīt vairāk




Tikai vietņu datu dzēšana

Ja vēlaties izdzēst tikai lokāli kešatmiņā saglabātos datus un sīkfailus, lai atrisinātu ar vietni saistītās problēmas vai atbrīvojiet vietu atmiņā saglabājot neskartu pārlūkošanas vēsturi, jums tas tiešām nav jāatceļ vietnes ierobežojums.

Jā, opcija Notīrīt vēsturi un vietnes datus ir pelēkā krāsā, taču ievērojiet, ka opcija Papildu tieši zem tā? Pieskarieties tam un nākamajā ekrānā piesitiet vietnes dati.




Tagad jums vajadzētu atrast to vietņu sarakstu, kurās noteikts datu apjoms ir saglabāts kešatmiņā. Vienkārši pieskarieties vienumam Noņemt visus vietnes datus, un jums jābūt labam.




Piezīme: Atcerieties, ka pārlūkprogrammas vēsture joprojām ir redzama, izmantojot Safari. Apmeklētajām vietnēm joprojām vajadzētu parādīties, meklējot materiālus meklētājprogrammās vai adreses joslā.



Par ierobežojumu piekļuves koda atiestatīšanu

Jums tiešām nevajadzētu sajaukties ar ierobežojumu piekļuves kodu, ja jūs to vispirms neuzstādījāt. Tomēr var būt gadījumi, kad jūs tikko iespējojāt vietnes ierobežojumu un pavisam aizmirsāt ierobežojumu piekļuves kodu. Ja tas tā ir, tad tā atiestatīšana sagādās lielas sāpes!

Lai atbrīvotos no piekļuves koda Ierobežojumi, ir nepieciešams pilnībā atjaunot jūsu iPhone vai iPad, izmantojot iTunes, un, vēl vairāk, jūs zaudējat visu jūsu dati šajā procesā, jo jūs nevarat vienkārši atjaunot arī iepriekšējo dublējumu. Tas ir saistīts ar faktu, ka kopā ar iepriekšējiem datiem tiek atjaunots arī ierobežojumu piekļuves kods, tāpēc jums tas ir jādara iestatiet to kā jaunu ierīci kad tiek prasīts atjaunošanas procedūras laikā.




Atkal jūs ZAUDĒJUMS visus savus datus, tāpēc pirms turpināt darbu, pilnībā sinhronizējiet kontaktpersonas, piezīmes, fotoattēlus, dokumentus un citus datus ar iCloud. Tāpat apsveriet iespēju izveidot dublējumu personālajā datorā, izmantojot iTunes, kā drošības līdzekli tikai gadījumā, ja rodas kādas problēmas, sinhronizējot materiālus atpakaļ no iCloud.

Pat tad, jūs joprojām zaudējat lokāli saglabātos datus. Tāpēc pirms turpināšanas veiciet atbilstošas ​​darbības, lai tos dublētu.

Piezīme: Ja vēlāk vēlaties atjaunot iOS ierīci, izmantojot agrāku iCloud vai iTunes dublējumu, tas atjauno Restrictions piekļuves kodu.

Ja jums nav iepriekšējas pieredzes, veicot pilnīgu iOS sistēmas atjaunošanu, tad Es tiešām neiesaku ka jūs to darāt pats, jo viss process ir pārāk riskants. Tā vietā apsveriet iespēju aizvest savu iOS ierīci uz vietējo Genius joslu vai ļaut Apple pilnvarotam pakalpojumu sniedzējam veikt darbu jūsu vietā.

Arī vietnē Guiding Tech



6 lietas, kuras jums jāpārbauda pirms lietota iPhone iegādes
Lasīt vairāk




Apsveriet iespēju izmantot citu pārlūku

Cerams, ka atcerējāties ierobežojumu piekļuves kodu un viegli nokļuva pārlūkošanas vēsture.

Ja koplietojat ierīci ar saviem bērniem vai citiem cilvēkiem, tad šai problēmai vajadzētu kļūt par regulāru parādību, jo arī Safari privātās cilnes nedarbojas ar vietņu ierobežojumiem.

Tāpēc apsveriet iespēju izmantot īpašu uz privātumu vērsts pārlūks, piemēram, Firefox Focus gadījumiem, kad vēlaties iegūt zināmu privātumu. Tas ir neprātīgi viegls un vienā mirklī noņem jūsu pārlūkošanas datus. Un vēl labāk - pārlūku var viegli atinstalēt, pirms nodot ierīci kādam, kam nevajadzētu būt neierobežotai piekļuvei internetam.